کمپرسور چیست و چه کاربردی دارد؟

کمپرسور یکی از دستگاه‌های صنعتی است که وظایف زیادی را بر عهده دارد. این دستگاه باعث کاهش حجم هوا و فشرده کردن آن می‌شود. انرژی اولیه مورد استفاده در این دستگاه از نوع مکانیکی است. در این مقاله قصد داریم تا ضمن تعریف کمپرسور چیست، به قطعات تشکیل دهنده دستگاه بپردازیم. همچنین در ادامه مقاله به مزایا و معایب این دستگاه اشاره خواهیم داشت. در صورت تمایل پیشنهاد می‌کنیم تا پایان همراه ما باشید.

کمپرسور چیست؟

کمپرسور یکی از کاربردی ترین دستگاه های امروزی است که با کاهش حجم سیالات باعث افزایش فشار در دستگاه می‌شود. مکانیسم اثر این دستگاه بدین صورت است که با دریافت انرژی اولیه، به‌واسطه طراحی که دارد، باعث فشرده سازی و متراکم کردن هوا می‌شود. فرآیند متراکم کردن گازها با قدرت زیادی انجام می‌شود، لذا به همین دلیل در مسیر خروج کمپرسور، از لوله های خنک کننده استفاده می‌شود.

گازهای تولید شده توسط کمپرسور برای تأمین انرژی دستگاه‌های مختلفی صنعتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. انواع مختلفی از کمپرسورها در بازار وجود دارند که هر کدام بسته به نوع طراحی و قدرتی که ارائه می‌دهند، برای صنایع امروزی کاربردی هستند. کمپرسورهای موجود در بازار بر اساس نوع عملکرد، نوع موتور محرک، تعداد مراحل کار، نحوه پاشش روغن و… به چند دسته کلیدی تقسیم می‌شوند.

معرفی قطعات تشکیل دهنده کمپرسور

حال که با تعریف کمپرسور چیست آشنا شدید، در این بخش می‌خواهیم به قطعات تشکیل دهنده این دستگاه بپردازیم. کمپرسورهای موجود در بازار دارای اجزا و لوازم یدکی متعددی هستند که وجود هر کدام برای انجام فرایند فشرده سازی گاز ضروری است. مهم‌ترین قطعه تشکیل دهنده کمپرسور، سیلندر یا هواساز است که مسئولیت فشرده سازی گاز را بر عهده دارد.

یکی از مشهورترین برندهایی که می‌توان به آن اشاره کرد، برند بیتزر است که توسط فارمد تجارت ادمان ارائه می‌شود؛ جهت اطلاع از قیمت کمپرسور بیتزر المان و مشاهده محصولات کلیک کنید.

هر نوع کمپرسور با توجه به طراحی خاص خود دارای تعداد سیلندرهای متفاوت است. نقص در سیلندر دستگاه باعث ایجاد لرزش و سر و صدای فراوان می‌شود. از دیگر اجزای کمپرسور می‌توان به دینام اشاره کرد. دینام وظیفه تأمین انرژی اولیه کمپرسور را بر عهده دارد. در برخی از مدل‌های کمپرسور موجود در بازار، توربین نیز تعبیه شده است تا انرژی اولیه از این طریق تأمین شود. از سایر بخش های کمپرسور می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

موتور دستگاه

موتور یکی از اجزای اصلی تشکیل دهنده کمپرسور است که باعث ایجاد قدرت کافی برای چرخاندن قطعات می‌شود. موتور دستگاه می‌تواند به شکل بنزینی، دیزلی یا الکتریکی باشد.

سرکش یا کمربند

کمربند کمپرسور جزو بخش های مهم دستگاه است چرا که باعث انتقال قدرت از موتور به بخش‌های دیگر می‌شود. معمولاً در تولید کمپرسورهای با کیفیت از سرکش فلزی یا پلاستیکی استفاده می‌شود.

پیستون ها

پیستون های دستگاه وظیفه حرکت درون سیلندر را بر عهده دارند تا به شکل صحیح هوای درون سیلندر را فشرده سازی کنند. این قطعات معمولاً از جنس فولادی یا آلومینیومی هستند.

والوها

در ورودی و خروجی کمپرسورها، والو دیده می‌شود که برای کنترل جریان هوا یا گاز مورد استفاده قرار می‌گیرد. والوهای موجود در این دستگاه به شکل مکانیکی یا الکترونیکی فعال می‌شوند که از بخش‌های صفحه، دریچه و سیستم‌های کنترلی تشکیل شده‌اند.

مبدل حرارتی

حرارت تولید شده در دستگاه توسط مبدل حرارتی فشرده سازی و تخلیه می‌شود. این قطعه معمولاً از یک سری لوله‌ها تشکیل شده است تا وظیفه متعادل سازی دمای کمپرسور را به بهترین شکل انجام دهد.

کنترلر

کمپرسورها دارای یک بخش کنترلی هستند که عملکرد دستگاه را به صورت مداوم نظارت می‌کنند. وجود بخش کنترلر باعث می‌شود تا سنسورها در مدارهای کنترلی به شکل صحیح به وظیفه خود عمل کنند.

شیرها و لوله‌ها

این قطعات برای جهت دهی جریان هوا و اتصال به بخش های مختلف کمپرسور طراحی شده‌اند. به صورت معمول شیرها و لوله ها از جنس فلزی یا پلاستیکی هستند. هر یک از اجزای بیان شده در بالا به عنوان بخش مهمی از قطعات تشکیل‌دهنده کمپرسور هستند تا دستگاه بتواند در طول دوره مشخص، عملکرد قابل توجهی از خود نشان دهد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *